Author Topic: Can not use "Design" menu in Service Tool  (Read 4981 times)

power4

  • Guest
Can not use "Design" menu in Service Tool
« on: May 29, 2013, 08:31:00 PM »
Hi Everyone,

I created an application using GUIDE and tested on a controller. It is OK. Then, I added a checkpoint into the application and downloaded into the hardware. However, when I tried to use the Service Tool to watch the checkpoint or log, I found the "Design" menu is grey and can not open it. So, I must missed something. Can anyone tell me how to solve this problem?

Thanks!

Offline BRIan

  • PLUS+1 Expert
  • ****
  • Posts: 51
  • Karma: +2/-0
Re: Can not use "Design" menu in Service Tool
« Reply #1 on: May 30, 2013, 12:10:37 AM »
Check under "View" drop down to see if you have "Normal View" ticked. To enter Design edit dialogue, you need to have "Design View" selected.

Offline bryantmorris

  • PLUS+1 Expert
  • ****
  • Posts: 51
  • Karma: +0/-1
Re: Can not use "Design" menu in Service Tool
« Reply #2 on: September 04, 2017, 09:09:49 AM »
What was the outcome here? I am having a similar problem on one of our laptops at the moment.

Brian, you can't change it under VIEW because the Design View is greyed out and unselectable.

Offline Loader

  • PLUS+1 Expert
  • ****
  • Posts: 50
  • Karma: +2/-0
  • If something can go wrong, it will!
Re: Can not use "Design" menu in Service Tool
« Reply #3 on: September 04, 2017, 09:55:04 AM »
Hi,
it seems something related to the license. Try to remove it and then add it again!
Bye

Offline Daniel

  • PLUS+1 Expert
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
Re: Can not use "Design" menu in Service Tool
« Reply #4 on: September 05, 2017, 01:24:53 PM »
Hi

And make sure it is selected to be used in the license manager, and is valid.

Best Regards
Daniel
PLUS+1® Helpdesk
PLUS+1® Help Desk Team