Author Topic: Continuous error frames when DM430E connected to bus  (Read 1892 times)

Offline williamk

  • PLUS+1 Developer
  • ***
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
Continuous error frames when DM430E connected to bus
« on: November 18, 2019, 04:48:50 PM »
Whenever I have my DM430E connected to my CAN bus, I get the error frames shown in the attached image transmitted continuously.

Has anyone else had this issue?

Offline Nilla

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 253
  • Karma: +13/-0
Re: Continuous error frames when DM430E connected to bus
« Reply #1 on: November 19, 2019, 09:41:58 AM »
Hi William!

I can't see any attached image?

Best regards
Nilla
PLUS+1 Helpdesk team

Offline williamk

  • PLUS+1 Developer
  • ***
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
Re: Continuous error frames when DM430E connected to bus
« Reply #2 on: November 19, 2019, 04:10:21 PM »
I'm not sure why it didn't attach.  It should be attached now.

Offline Nilla

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 253
  • Karma: +13/-0
Re: Continuous error frames when DM430E connected to bus
« Reply #3 on: November 20, 2019, 08:51:20 AM »
Hi William!

Looking at the image I can see you're not running any PLUS+1 tool, what tool are you using? The error message ECC 11110011/01111000 is specific for this tool. It could be that you have two units with the same CAN ID, have you checked this?

To be able to tell anything more we would need to understand more on what units are available on the machine and what applications (in a .p1p format) they are running. If you need more help please send this information to plus+1helpdesk@danfoss.com.

Best regards
Nilla
PLUS+1 Helpdesk team

Offline G30RG3

  • PLUS+1 Developer
  • ***
  • Posts: 47
  • Karma: +1/-0
Re: Continuous error frames when DM430E connected to bus
« Reply #4 on: November 20, 2019, 02:31:29 PM »
Looks a bit like the wrong baudrate to me... Are you sure all controllers are on the same setting and/or CAN high/Low aren't mixed up?

Offline williamk

  • PLUS+1 Developer
  • ***
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
Re: Continuous error frames when DM430E connected to bus
« Reply #5 on: November 20, 2019, 03:38:24 PM »
The errors still show up when the only other device on the bus is our controller which only broadcasts from source address 0x03.

I took the screen capture in CANalyzer and in the screen capture I was filtering on error frames, but the CAN bus itself is fine.  All the expected messages are being transmitted correctly.  All the devices are setup for 250 kbaud. 

We also have Peak and Kvaser adapters.  I can try to see if any of the other adapters we have report this error.  From what I've seen, ECC seems like a standard register in most CAN controllers used for reporting errors.

I'll do a bit more testing on my end and submit the issue to the help desk if I can't figure it out.

Offline Nilla

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 253
  • Karma: +13/-0
Re: Continuous error frames when DM430E connected to bus
« Reply #6 on: November 21, 2019, 01:45:01 PM »
Hi William!

Please always make sure you use the latest HWD file for your unit, for DM430 v120. There was a fix in v110 for; "In some cases the DM430E was generating error frames on the CAN bus, this got fixed by using higher number of Time Quanta." reading the Revision history. If you're not using v110 or later please update your application, compile and download again before testing.

Best regards
Nilla
PLUS+1 Helpdesk team

Offline williamk

  • PLUS+1 Developer
  • ***
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
Re: Continuous error frames when DM430E connected to bus
« Reply #7 on: November 21, 2019, 05:25:38 PM »
I'm currently using v100.  I'll upgrade to v120 when I'm back in the office.

Thanks!