Author Topic: ECU download failed  (Read 5805 times)

Offline danielb

  • PLUS+1 Novice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
ECU download failed
« on: April 13, 2017, 09:02:25 AM »
Hi,

I have a problem with downloading my compiled application into a MC.. It stopped working saying 

#1:
ECU: 0,6 - TestC  Download File: TEST.lhx
Error: Internal: Unable to write ECU history

It is MC12-012 controller, it quit working after several successful downloads..

Any ideas? Thank you very much...
« Last Edit: April 13, 2017, 02:06:03 PM by danielb »

Offline Nilla

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 253
  • Karma: +13/-0
Re: ECU download failed
« Reply #1 on: April 19, 2017, 09:26:06 AM »
Hi Daniel!

What version of Service Tool are you using? Where is this MC located, in a test bench or on a machine? If it's located on a machine, have you checked battery voltage?

If battery voltage check doesn't solve your issue it's easier if you send your application to plus1helpdesk@danfoss.com and we can try to download it to a unit in our test bench to see if we experience the same thing.

Best regards
Nilla
PLUS+1 Helpdesk

Offline danielb

  • PLUS+1 Novice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: ECU download failed
« Reply #2 on: July 19, 2017, 03:00:03 PM »
Hello Nilla,

I am currently using the newest version of Service Tool. Voltage should be fine, I checked that several times.

Another thing I noticed is that is says Error E260 is causing this.. Any idea?

Thanks, Daniel

Offline Nilla

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 253
  • Karma: +13/-0
Re: ECU download failed
« Reply #3 on: October 31, 2017, 11:16:36 AM »
Hi Daniel!

I'm really sorry it has taken so long time to get you a response via the forum and I'm really hoping you took my advice and sent your application to plus1helpdesk@danfoss.com for us to try this out and got some help. If not please send it in and we'll have a look!

Best regards
Nilla
PLUS+1 Helpdesk

Offline FluidPowerTom

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 268
  • Karma: +20/-0
Re: ECU download failed
« Reply #4 on: November 06, 2017, 11:46:24 PM »
I recommend trying the 'Recover ECU' function in the Service Tool.  It's under the Communication drop down.
Mechanical Engineer
Hydra-Power Systems - Distributor - Pacific Northwest