Author Topic: How change device ID  (Read 1082 times)

Offline F.M.Elettromeccanica

  • PLUS+1 Developer
  • ***
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
How change device ID
« on: May 10, 2020, 11:37:56 AM »
Hi all,
Is there anyone who knows how change the ID of a CAN device?
I have 5 sensor with the same ID on my node, I should to change the ID to recognise every sensor.
Thanks in advance

Offline acmall

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 118
  • Karma: +22/-1
Re: How change device ID
« Reply #1 on: May 11, 2020, 09:34:32 AM »
There will probably be a specific procedure for the sensor you are using. This should be detailed in the documentation.



Offline FluidPowerTom

  • PLUS+1 Guru
  • *****
  • Posts: 268
  • Karma: +20/-0
Re: How change device ID
« Reply #2 on: May 11, 2020, 05:16:06 PM »
If it's CANOpen then it'll be done using the Layer Setting Services (LSS).  Otherwise, as indicated above, it'll probably be some procedure from the manufacturer.
Mechanical Engineer
Hydra-Power Systems - Distributor - Pacific Northwest

Offline F.M.Elettromeccanica

  • PLUS+1 Developer
  • ***
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
Re: How change device ID
« Reply #3 on: May 11, 2020, 11:13:20 PM »
Thank you all,
Yes, looking into the documentation I found what you say.... Great.
Thanks again